200 gram philadelpia ost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
fint rivet skal av en citron
150 g digestivekex
50 g smör, smält
Du behöver en form med löstagbar botten. Kör kexen i matberedare tills du har smulor. Tillsätt smöret och kör lite till. Pressa ner i din form, i ett jämnt lager.
Rör osten, äggulorna, sockret och citronskalet till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten.
Tina i ca 20 minuter före servering. Servera gärna med frukt - en god sås kan man göra på ca 1,5 dl vit sirap och en liter jordgubbar.

Om du funderar varför jag kikar in så mkt så håller jag på att göra cheescaken..ska såsen serveras varm? Antar att du har annat för dig än att sitta vid datorn..det löser sig. Kram på Dig och din lilla familj. God jul!!
SvaraRadera